A bőr megfelelő ápolása

Mit is jelent pontosan a bőrápolás? Ha jobban átgondoljuk, nem is olyan egyszerű erre a kérdésre válaszolni. Sok ember a reggeli és esti arcmosással le is tudja az arcbőrének ápolását. Igaz, hogy ez is hozzátartozik a bőrápoláshoz, de ennél többre van szüksége arcunknak.
Hogyan is fogalmazhatnánk meg igazán jól a bőrápolás szócskát? Bőrápolás alatt értjük az arcbőrünk egész nap rárakodott szennyeződésektől való megtisztítását, a vérkeringésének helyreállítását, illetve javítását, az izomtónusának nagy mértékű fokozását, a hidratálását, valamint a regenerálását. Tehát mindez fontos a bőrünk megfelelő ápoláshoz. És ha ilyen módon kezeljük arcunkat, nem csak szép és üde bőrünk lesz, de jelentős mértékben csökkenthetjük az öregedési folyamatát.

Most pedig következzen a helyes bőrápolás lépésről-lépésre:

  • Ahogyan pár sorral előbb is olvasható, első lépésként nagyon fontos az arcbőr megtisztítása. A nap folyamán rengeteg por, füst és egyéb szennyeződés kerül az arcunkra. Ezek a tényezők pedig károsan hathatnak a bőrre, ronthatják az állapotát, valamint megzavarhatják a benne lejátszódó élettani folyamatokat. Ezért olyan fontos az esti arctisztítás. Persze ettől függetlenül a reggeli arctisztításról sem szabad megfeledkeznünk, főleg ha sminket szeretnék készíteni. Ma már ezernyi olyan kozmetikai termék közül választhatunk, amelyek az arcbőr megfelelő tisztítását biztosítják. Találhatunk a boltok polcain arctejet, arctisztító tonikot, bőrpuhító arcvizet és lemosókrémet is.
  • A következő lépés a bőr vérkeringésének javítása. Hogy miért is szükséges ez? Azért, mert ezzel javítható a bőr anyagcseréje, meggyorsítható az oxigén, a tápanyag, a szén-dioxid, valamint a különböző bomlástermékek áramlása. És hogyan fokozhatjuk a vérkeringést? Nem mással, mint például masszázzsal vagy vérbőséget fokozó anyagok használatával.
  • Ha a vérkeringés fokozásával megvagyunk, akkor jöhet a bőr izomtónusának javítása, fokozása. Izomtónus: az izmok állandó feszülési állapota, ami az izmok mozgásától független. A bőr izomtónusát fokozhatjuk sokféle masszázzsal, illetve tonizáló anyagokkal.
  • A bőr edzése. Ez a negyedik lépés. Söveteink passzív mozgatásával edzhetjük bőrünket. Erre a célra szolgálnak például az arcbőrre tervezett elektromos gépek.
  • Ezután jöhet az arcbőr hidratálása, táplálása. Ehhez pedig szükségünk van bőrtápláló anyagok használatára. Ilyenek például: a természetes zsírok, olajok, vitaminok, gyógynövények stb.
  • Utolsó lépés pedig a bőr életerejének a fokozása. Ez egy nagyon fontos lépés, ugyanis ezzel tarthatjuk szintben a bőrünk egészségét, szépségét, valamint lassíthatjuk annak öregedését. A kozmetikában a következő anyagokat alkalmazzák erre a célra: kollagén, méhpempő, fitohormonok, placenta, elasztin.