A szép bőr titka

Mindannyian gyönyörű, üde arcbőrről álmodunk. Ahhoz, hogy ez az álmunk valóra váljon, nekünk is tennünk kell. Nem elég, ha több flakon krémet kenünk arcunkra, táplálkozásunkat is egészségesebbé kell tennünk. Ha kiegyensúlyozottan élünk és egészségesen táplálkozunk, csodás arcbőrünk lesz.
Az emberek többsége nem igazán foglalkozik az egészséges étkezéssel. Mindig csak sietünk és nem jut időnk igazán semmire, arra meg főképp nem, hogy például vitaminokat szedjünk vagy egészséges ételeket fogyasszunk. Ismerős ez a mondás: „Olyan vagy, amit eszel”? Amit elfogyasztunk, az nagy hatással van szervezetünkre, bőrünkre. A következő vitaminok megfelelő mennyiségben való bevitele rendkívül fontos:

A-vitamin: késlelteti a bőr öregedését, illetve kiszáradását, segíti a szövetek újraregenerálódását. Ezt a vitamint tartalmazza a tej, tojás, sajt, brokkoli, sárgarépa, spenót és a hal.


B-vitamin: nagy szerepet játszik a keringési rendszerek működésében, erősíti a szív működését és élénkíti az arcszínt. A vitamin beviteléhez fogyassz zöld levelű zöldséget, barna kenyeret, gabonapelyhet.


C-vitamin: hozzájárul a bőr puhaságához, simaságához és feszességéhez. Segít megtartani a bőr kollagén szintjét. C-vitamint található az eperben, a déli gyümölcsökben, a burgonyában és a káposztában is.

A vitaminok mellett fontos, hogy sok vizet igyunk. Naponta legalább 1-2 liter sima vizet vagy ásványvizet fogyasszunk. Tudnunk kell, hogy bőrünk 20%-a vízből áll, ezért is fontos az utánpótlás. Ha kevés folyadékot fogyasztunk, az a legjobban a bőrünkön látszódik meg, ugyanis szárazzá és ráncossá válik.

Az idegesség, a stressz és az alváshiány is jelentősen meghatározza bőrünk állapotát. Próbáljunk meg kevesebbet idegeskedni, kerüljük el a stresszel járó ügyeket és ezt az arcbőrünk is meghálálja! Pihenésre, alvásra mindig szánjunk rengeteg időt! A napi 7-8 óra lenne az ideális idő alvásra. Alváskor a test energiát halmoz fel, tehát feltöltődünk, arcunk bőre is frissebb, üdébb lesz. A káros szenvedélyekről is a legjobb leszokni!

Kerüljük a sok napozást, az arctisztításról soha ne feledkezzünk el!

Ez a szép arcbőr titka!


K. Adrienn
http://arcápolás.repeta.hu