Alapozás

Egy tökéletes sminkhez nélkülözhetetlen az alapozó. Nem mindegy milyen alapozót használunk, fontos szem előtt tartanunk bőrtípusunkat és a bőrünk színét. Mindig olyan alapozót válassz, amely a bőröd színével azonos! A minőségre is figyelj oda, mivel nem mindegy mit viszel fel az arcodra! A legjobb alapozót a L’Oreál termékei között találhatod. Ennek a világhírű márkának sokféle olyan alapozója van, amely vitaminokat tartalmaz, így ápolja arcbőrödet. A legjobban a folyékony alapozókkal dolgozhatsz!
Az alapozó használata előtt tisztítsd meg alaposan az arcbőrödet, majd hidratáló krémet vigyél fel rá! Várj pár percet, majd ha karikás, fáradt a szemed vigyél fel a szemed alá kevés korrektort! A korrektor a bőröd színétől maximum egy árnyalattal legyen világosabb! Alaposan dolgozd bele a bőrödbe, hogy szinte láthatatlan legyen! Jöhet az alapozó!
Az alapozót leheletnyi mennyiségben vidd fel az arcodra, a füleidre és a nyakadra! Ha kivágott ruhát veszel fel, ne felejtsd el a dekoltázsod lealapozását sem! A legkönnyebben úgy viheted fel az alapozót, ha kis pöttyöket viszel belőle a homlokodra, az orrodra, az arcodra, a füleidre és a nyakadra. Mindig alaposan dolgozd el, ne maradjanak csíkok sehol az arcodon! Ha készen vagy, fixálásként vigyél fel az arcodra szintén kevés por állagú púdert! Ezzel extra tartós lesz a sminked!

Az alapozás legfontosabb szabályai tehát, hogy mindig az arcod színéhez megfelelő alapozót válassz, ne vigyél túl sokat az arcodra, mert az nem szép és maszkhatást kelt! A füleidet, a nyakad és a dekoltázsod se felejtsd el lealapozni!


K. Adrienn
http://arcápolás.repeta.hu