Arcbőrünk tavasszal

Az egyik legszebb évszakunk a tavasz. A hideg, fagyos tél után a nap sugarainak melege érint meg minket. Vigyázni kell azonban, mert a tavasz első heteiben az időjárás még elég szeszélyes, sűrűn esik az eső, fúj a szél. Az ilyen időjárás pedig jelentősen befolyásolja a bőrünk állapotát. Jelentősen fokozódik a bőr gyulladásra, fertőzésre való hajlama is. Az időjárás viszontagságai okozta gyulladásokat tavaszi bőrgyulladásnak nevezzük.

A tavaszi időjárás ellen fontos megvédenünk az arcbőrünket. Ezt különböző krémekkel tehetjük meg. Nagyon fontos az is, hogy ebben az évszakban olyan anyagokat juttassunk a bőrünkben, amelyek gyulladáscsökkentő és nyugtató hatásúak. Ilyen anyagok például az A-vitamin vagy az F-vitamin tartalmú állati és növényi olajok, az azulén, a cink-oxid, a titán-dioxid vagy az allantoin.

A tavaszi napsütés sok embert a napozásra csábít. Ilyenkor úgy érezzük, hogy nem túl erősek a nap sugarai, szívesen tartózkodunk akár órákat is a napon. Pedig a gyengének tűnő sugarak is okozhatnak problémákat. Ez a probléma nem más, mint a fiatalkori szeplő. Leginkább a fehér, világos bőrűeknél fordul elő. A napozni vágyók mindig figyeljenek oda a bőrük megfelelő védelmére. Ma már rengetek fényvédő krém közül válogathatunk. Vannak alacsonyabb és vannak magasabb faktorszámmal rendelkezők. Mielőtt használunk egy fényvédő krémet érdemes a bőrünk egy kis területén kipróbálni, mert sokan érzékenyek lehetnek rá. A korai napfürdőzés pigmentfelhalmozódást, leégést okozhat. Ezért fontos, hogy mértékletesen, fokozatosan napozzunk és védjük bőrünket a káros napsugaraktól.

Tavasszal nem csupán az időjárás miatt romolhat arcbőrünk állapota. A megviselő téli időszak után szervezetünknek szüksége van vitaminokra. Ha vitaminhiányunk van, az legelőszőr a bőrünkön látszódik meg. Érdemes az étrendünkbe beilleszteni sok gyümölcsöt, zöldséget és vitaminokat.
Az egészséges, vitaminokban gazdag étrend mellett mozogjunk sokat! Így nem csak a télen felszedett kilócskák mennek le, hanem a bőrünk is sokkal szebb lesz.

Arcpakolások tavaszra

Vegyél egy uborkát! Reszeld le héjával együtt, amilyen apróra csak tudod! Keverd össze két evőkanál friss túróval, majd vidd fel az arcodra! Hagyd rajta legalább 30 percig, majd mosd le!

Ha gyógynövény párti vagy, akkor szükséged lesz 2 evőkanál szárított gyógynövényre(ez bármilyen lehet). A szárított gyógynövényt tedd egy kis tálkába (üveg), majd forrázd le fél liter vízzel! Hagyd legalább negyed óráig állni, majd szűrd le! Ha ezzel megvagy és langyos a gyógynövényes víz, akkor márts bele egy akkora vászonkendőt, amely ráfér az arcodra! Csavard ki, majd takard rá az arcodra! Hagyd rajta legalább félóráig! Kiváló arcápoló a tavaszi évszakban!