Arcformához illő sminkek

A jó sminkhez fontos, hogy ismerjük az arcformánkat. Sminkkel optikailag nagyobbíthatjuk, illetve kisebbíthetjük arcunk azon részeit, amelyet nem találunk megfelelőnek. Egy jó smink kiemeli arcunk igazi szépségét. Ha nem tudod pontosan, milyen is az arcformád, olvasd el a következőket és megtudhatod, milyen smink illik hozzá.

 

Keskeny arc

Ha magas a homlokod, arcod lefelé keskenyedik és az állad kicsit hegyes, akkor neked hosszúkás arcformád van. Ezt az arcformát, fordított háromszög formának is szokták nevezni. A pirosító mindig szolid árnyalatú legyen! Mivel arcod keskeny, a pirosítót az arcod almácskáira vidd fel, ezzel teltebbé varázsolhatod! Ha az álladra egy kicsi pirosítót viszel fel, akkor optikailag kisebbnek, kevésbé élesnek tűnik majd!

Kerek arc

Ha az arcod telt, kerek, a járomcsontod kissé kiugró és az állad kicsi, akkor a Te arcformád kerek. Meleg árnyalatú pirosítót használj, például barnás árnyalatút! A járomcsont középső terültére vidd fel és dolgozd el egészen a fül vonaláig! Az állra sötétebb pirosítót használhatsz, de vigyázz, hogy ne üssön el túlságosan a bőröd színétől!

Ovális arc

Ha a homlokod széles és ugyanolyan széles, mint az állad vonala, akkor neked szögletes arcformád van. Mindig kevés, leheletnyi pirosítót használj, tehát fő a természetesség!

Szív alakú arc

Reese Witherspoon a legjobb példa erre az arcformára. Alakja pontosan olyan, mint egy szív. Gyönyörű arcforma, korrekcióra igazán nincs szükség. Pirosítóval könnyen finomítható esetleg az éles áll.

Szögletes arc

Ezt az arcformát az erőteljes kontúrok jellemzik. Ahogy a nevében is benne van, szögletes forma. Használj világos vöröses árnyalatokat! A pirosítót a járomcsontra vidd fel!

Fontos tudnivalók

Ha arcodon valamit nagyítani szeretnél világos színeket, ha pedig kisebbíteni szeretnél, sötét színeket használj!


K. Adrienn
http://arcápolás.repeta.hu