A leghatásosabb arcpakolások

Arcbőrünk kényeztetéséhez sokunk a drogériákban vásárol méregdrága kozmetikumokat, pedig ezerszer olcsóbban készíthetünk magunknak otthon arcápoló krémeket, pakolásokat. A házilag összekevert pakolások nem csak árban kedvezőbbek, hanem hatásosabbak is. A drogériákban vásárolt termékekben rengeteg adalék, illetve színezőanyag, míg az otthon elkészített masszában semmilyen adalékanyag sem található. Ha fontos számodra az arcbőröd egészsége, szépsége és van egy kevés szabadidőd, akkor válaszd inkább a házi pakolásokat!

Íme, pár egyszerűen elkészthető arcpakolás

Ha sima és puha arcbőrre vágysz

Szükséged lesz egy darab narancs levére, valamint két evőkanál friss tejre. A narancs levét keverd el a friss tejjel! Arctejjel tisztítsd meg az arcodat, majd a tiszta bőrödre vattakorong segítségével vidd fel a narancsos pakolást! Hagyd rajta legalább fél óráig, majd most le hideg vízzel!

Ha bársonyos és feszes bőrre vágysz, próbáld ki az alábbi hámlasztó arcpakolás

Szükséged lesz egy darab pépesített almára, egy darab tojás fehérjére, két evőkanál barnacukorra, egy evőkanál mézre és egy csésze ledarált zabra. Keverd el az összetevőket, majd vidd fel az arcodra! Hagyd rajta 30 percig, majd mosd le!

Ha száraz a bőröd

Keverd össze a következő alapanyagokat: egy darab tojás fehérje, két evőkanál natúr joghurt, egy evőkanál finom méz. A masszát vidd fel az arcodra és hagyd rajta legalább 30-40 percig, majd mosd le!


K. Adrienn
http://arcápolás.repeta.hu