Arctorna

Őrizd meg fiatalságodat reggeli arctornával!

Torna vagy sport. Legtöbbünknek ezekről a fogalmakról a nehéz, fárasztó testedzések jutnak eszünkbe. Pedig nem csak a lábainknak, a felsőtestünknek vagy karunknak kell torna, hanem az arcunknak is. Ha az arcunk izmai nem mozognak eleget, akkor az nagyon hamar meglátszódik arcbőrünkön. A jól elsajátított arctornával arcunk és bőrünk fiatalsága könnyen megőrizhető. Ha nevetünk, sírunk vagy mérgünkben összeráncoljuk a homlokunkat, úgy érezhetjük, hogy arcunk mozgásban van, pedig ez nem elég az izmok megmozgatására. Az arc bizonyos izmai ugyanis egy egyszerű mosolytól vagy nevetéstől nem, vagy csak kevésbé mozognak. Ilyenkor alakulnak ki az úgynevezett mimikai ráncok.

Ha van pár perc szabadidőnk, szánjuk rá azt az arctornára! Ha 35 év alattiak vagyunk elég a napi egyszeri, ha viszont 35 év feletti éveinkben járunk, napi kétszer ajánlott az arcgimnasztika. Ha még jobb hatást akarunk elérni, érdemes sminkelés előtt, illetve este, a smink lemosása után megtornáztatni arcunk izmait.

Az arctornának meghatározott lépései vannak, amelyet érdemes betartanunk a szép bőr elérésének érdekében. A lépések a következők: legelsőnek a szemeket és homlok környékét, majd az egész arcbőrt tornáztatjuk meg, utána az ajkakon, végül nyakra, tokára fektessük a hangsúlyt.

Most pedig nézzük részletesen, melyik arcterületen, milyen tornát végezzünk:

- A ráncmentes szemek és a sima, feszes homlok elérése érdekében: pislogjunk a szemünkkel szándékosan 4-szer, 5-ször! A pislogás közben húzzuk a szemünk sarkában lévő bőrt a halántékunk iránt! Olyan lesz, mintha japán szemünk lenne. Nem csak jó torna, még vicces is. Ezután hunyjuk be a szemünket! Az ujjaink hegyét helyezzük a szemöldökünkre, majd húzzuk erőteljesen felfelé, majd ismételjük meg legalább 3-szor! Ha ezzel megvagyunk, a tenyerünket helyezzük a homlokunkra és húzzuk erőteljesen lefelé a kezünket! Majd ugyanezt ismételjük meg legalább 3-szor!

- A makacs, idegesítő szarkalábak eltüntetésére: helyezzük a három ujjunkat arcunk járomcsontjára, kicsit erőteljesen húzzuk felfelé a bőrt, majd közben pislogjunk sokat (legalább 4-szer)! A lényeg, hogy gyorsan és szaporán pislogjunk, fokozva ezzel is a hatást!

- Ha fakó, megnyúlt és ernyedt az arcbőrünk: bizonyos szavak kimondásával orvosolható a probléma. Először is mondjuk hangosan, magas hangon, hogy : „óóóóóó”, majd ismételjük meg ugyanezt mély hangunkon! Ezt lehet ismételni legalább 3-szor! Ezután nevessük egy nagyot! Ezt a gyakorlatot persze olyankor érdemes végezni, amikor egyedül vagyunk, mert másból furcsa reakciókat válthat ki! A nevetés nagyon jót tesz az arcbőrünknek, hiszen rengeteg izmot megmozgat, mindemelett kedvünkre is jótékony hatással bír!

- Ajkaink szépsége és a száj körüli ráncocskák eltüntetése érdekében: nyissuk ki ajkainkat lazán! Majd szorítsuk rá azokat erősen a fogainkra! Ismételjük meg ezt a gyakorlatot többször és legalább 3 percig tartson a torna! A fentebb olvasható nevetési torna is remek az ajkakat körülvevő ráncok, szarkalábak csökkentésére!

- Volt toka, nincs toka! Sokunk küszködik a nyakon megtalálható tokára. Van akinek kevésbe, van akinek viszont erőteljesen látszódik. Hogy ezt megszüntessük, toljuk kicsit előre az állunkat, állkapcsunkat és emeljük meg a fejünket! Akkor végezzük jól a tornát, ha érezzük a nyakukon lévő bőr feszülését! Ezt a gyakorlatot is érdemes legalább 3-szor elvégezni! Hihetetlennek tűnhet, de a jó nagy, kiadós ásítás is remek ellenszer a tokára! Ásítsuk hosszúakat és nagyokat!

Az arctorna, után, hogy feszes és szép legyen a bőrünk, használjunk bőrünknek megfelelő hidratáló arckrémet!