Britney Spears sminkje

Britney Jean Spears 1981. december 2-án született Mississippiben. A szőke énekesnő 1998-ban vált világhírűvé. Ekkor mindössze 17 éves volt. Kiskorában tagja volt városának tánccsoportjának, majd hét éves korában Mickey Mouse Club meghallgatásán vett részt, de túl fiatalnak tartották a műsorukba. Mikor 11 éves lett, kapott szerepet a Mickey Mouse Club show-jában. 14 évesen egy leánycsapat tagjaként, majd szólóban énekelt. Britney Spears albumai közül ismerhetjük: Baby One More Time, Oops!...I Did It Again, Britney, In the Zone, Blackout és a legújabb Circus.
A gyönyörű arcú és hangú énekesnő sok tinilány példaképe. Sokan próbálják utánozni öltözködését, hajviseletét, stílusát és sminkjét. Nem egyszerű, de megvalósítható. A legkönnyebben a sminkjét sajátíthatjuk el. Na de mégis hogyan? Az alábbiakban megtudhatod!
 1. Első lépésként tisztítsd meg alaposan az arcbőrödet arctejjel és tonikkal!
 2. A tökéletes sminkhez nélkülözhetetlen a hidratált, ápolt arcbőr. Vitaminos, ásványi anyagokban gazdag, hidratáló arckrémmel kend be az arcodat!
 3. A bőrhibák és a sötét, szem alatti karikák ellen rendkívül jó ellenszer a korrektor. Az arcbőröd színétől maximum egy árnyalattal világosabb stiftes korrektorral halványítsd a szemeid alatt lévő karikákat, a pattanásokat és az egyéb bőrhibákat!
 4. Folyékony állagú alapozót vigyél fel ecsettel az arcbőrödre, a nyakadra, és ha kivágott felsőt veszel fel, akkor a dekoltázsodra is! Az alapozó mindig a bőröd színével megegyező árnyalatú legyen, ha jól választasz, nagyon egyenletes, szép arcbőrt érhetsz el!
 5. Ha azt szeretnéd, hogy nagyon tartós legyen ez az egyenletes arcbőr, akkor fixáld az alapozót kevéske por állagú púderrel!
 6. A következő lépés a szemek kiemelése. A szemhéjadra vigyél fel kevés korrektort, mert ezzel tartósabb és szebb lesz a szemhéjad sminkje!
 7. A szemhéjadra az ujjaiddal vigyél fel fekete vagy sötétszürke szemhéjpúdert, majd szintén az ujjaiddal maszatold el a szemhéjadon!
 8. Vanília, krémes árnyalatú szemhéjpúdert ecsettel vigyél fel a szemöldökcsontodra (szemöldök alá)!
 9. Barnás, bézs árnyalatú, kicsit csillogós szemhéjpúdert vigyél fel ecsettel a szemhéjadra ( a fekete, szürke színárnyalatra)!
 10. A következő szín a zöld. Ezt a színárnyalatot szintén ecsettel vidd fel a szemhéjadra úgy, hogy a szemed sarkából indulva, a szemhéjad belseje felé haladva!
 11. Most szintén jöhet egy kis fekete! Ecsettel vigyél fel fekete színt a szemhéjad külső felére és a közepére!
 12. A barna és a zöld szemhéjpúdert kicsit keverd össze az ecseteddel! A kapott színárnyalattal fesd ki az alsó szempilláid tövét!
 13. És most újra a fekete színé a szerep! Szemhéjtussal húzz egy vékony vonalat a felső és az alsó szempilláid tövébe, majd húzd kicsit tovább a vonalat, hogy „cicás” szemeid legyenek! Ha nincs szemhéjtusod, akkor fekete szemhéjpúderrel (ecsettel) húzd meg az alsó és felső vonalat! Ha még gyakorlatlan vagy a tusvonal meghúzásában, akkor először szemceruzával rajzold meg a vonalat, majd ezt fesd át szemhéjtussal!
 14. A következő sminkcucc, amire szükséged lesz, a pirosító. Ennél a sminknél rózsaszínes, kicsit csillogós arcpirosítót válassz! Ezt vidd fel az arcod almácskáira!
 15. A smink befejezéseképpen vigyél fel az ajkaidra kevés korrektort, majd erre vidd fel a színtelen, csillogós, csillámporos szájfényedet!
Az alábbi videóval még könnyebben elkészítheted Britney sminkjét:
 
Get the Flash Player to see this player.