Emo stílusban

Az emo szócska az angol emotional szóból származik. Az emotional jelentése: érzelmes, érzelgős. Az emo eredetileg a hardcore punk zenei stílus egyik ága. Híres emo zenekarok, zenészek az Anti Fitness Club, a No Thanx, az Elme Osztály, a Panic! At the Disco, a Jimmy Eat World vagy a Silverstein.
Egyre nagyobb teret hódít a zenei világban, illetve mint életstílus. Ez a stílus nem csak a hajviseletben, az öltözékben, hanem a sminkben is megjelenik. Nem csak a lányok, a fiúk is kifestik a szemüket. A cél, hogy minél erősebb legyen a szem sminkje.

Nézzük lépésről-lépésre, hogyan is készíthetsz egyszerűen „emos” sminket:

Legelőször is, tisztítsd meg az arcbőrödet! Ennél a sminknél nem kötelező az alapozó, mivel leginkább a szemeket kell kihangsúlyozni. Ha viszont egyenetlen az arcbőröd, könnyű alapozót válassz! Ha sötét, karikás a szemed, akkor használj korrektort, mert sokkal szebb lesz a sminked! A korrektor kiválasztásánál mindig figyelj arra, hogy az arcbőröd színétől egy árnyalattal világosabb legyen! A szemek hangsúlyozása, kiemelése következik. Fekete, fekete és fekete! Ennél a sminknél szinte csak fekete színekre van szükséged! Fekete szemceruza, fekete vagy szürke szemhéjpúder, fekete tus, minderre szükséged van. Még mielőtt bármilyen színt vinnél a szemhéjadra, kenj egy kevés korrektor rá, ezzel adod meg az alapot a sminknek, valamint tartósabb is lesz! Legelőször világos, fehéres vagy bézs színű szemhéjpúdert vigyél fel a szemhájadra egészen a szemöldökig! A belső szemzugodba is ezt a világos színt használd! Ha ezzel készen vagy, akkor vegyél elő egy szürke vagy fekete szemhéjpúdert! Vidd fel a szemhéjad külső felére, de csak kis mennyiségben! Úgy dolgozd el, hogy „egybefollyon” a világos színnel! Ahhoz, hogy még drámaibb hatást érj el, használj fekete szemhéjtust! Ha gyakorlatlan vagy a tus használatában, először szemceruzával húzd meg a vonalat, majd ezt fesd át a szemhéjtussal! A tusvonal végét kicsit tovább is húzhatod ívelten, ezzel kicsit „cicás” is lesz a szemed! Az szemeid alsó pilláinál is húzd ki a szemeidet! Ha nem szeretnéd, hogy túl kontúros legyen a szemed, akkor a szemhéjpúderhez kapható applikátorral maszatold el kicsit a szemceruza vonalát! A bátrabbak az alsó és a felső szempillatöveknél is tussal dolgozhatnak. Nagyon szép az is, ha a tus vonalát nem csak a szem külső sarkánál húzod tovább, hanem a belső szemzugnál is. Az emosoknál (leginkább a lányoknál) igen gyakori a műszempilla. Óriási szempillákat varázsolhatsz percek alatt magadnak, ha ilyet is ragasztasz a felső szemhéjadra. Ma már persze egy nagyon jó minőségű, extra dúsító és hosszabbító szempillaspirállal is hatalmas pilláid lehetnek. A smink befejezéseként pedig vigyél fel az ajkaidra színtelen, de csillogó szájfényt!

Az alábbi videó segítségével könnyen, pár perc alatt elkészítheted a sminket:

Get the Flash Player to see this player.