Fülplasztika

A plasztikai sebészet ma már könnyen orvosolja, ha nem vagyunk megelégedve füleink méretével vagy formájával. A leggyakoribb esetekben azért keresi fel valaki a plasztikai sebészét, mert túl nagyok vagy esetleg túl elállóak a fülei.

A beavatkozást helyi érzéstelenítésben, teljesen fájdalommentesen végzik. Ha viszont valaki nagyon félős, akkor végzik altatásban is. A sebész a metszést a fülkagylók mögött végzi, így később senki sem láthatja, hogy korrigálva lett a páciens füle. A beavatkozás során a plasztikai sebész ahol szükséges, ott eltávolítja a fülkagyló egyes porcait és a bőrt.

A plasztika után a sebész felrak egy kötést, és ha helyileg volt az érzéstelenítés, haza is lehet menni. Ha viszont altatásban történt, akkor a sebész egy napra benntarthatja a pácienst. A kötést 8-10 nap elteltével szedik le és ekkor ki is szedik a varratokat. Miután a kötést és a varratokat eltávolították, a fülkagylókat fejpánttal szükséges rögzíteni.

A beavatkozást követő 2-3 hónapig még nagyon vigyázni kell a fülekre, óvni kell a hidegtől és a megterhelő sportoktól.

Mint minden beavatkozásnak, a fülplasztikának is lehetnek szövődményei, bár ezek ritkák. Ilyen szövődmény például a vérzés, valamilyen fertőzés vagy a seb nehezen gyógyulása.

Kiknek volt a sztárvilágból fülplasztikája? Például a nemrég elhunyt Michael Jacksonnak