Legyél vonzó 10 perc alatt!

Sietős reggelek, gyors reggeli, kávé és már indulás is a munkahelyre vagy az iskolába. Ismerősnek hangzik? Napjainkban egyre kevesebb idő jut a szépségápolásra. Elég gyakran előfordult velem, hogy elkéstem a suliból, mivel fél órát töltöttem a tükör előtt. Smink nélkül ki sem lépek az utcára, ezért muszály volt rászánnom ennyi időt. Majd ahogyan teltek az évek, rájöttem hogyan készülhetek el gyorsan, hogyan sminkelhetem ki magam pillanatok alatt. Szeretném ezt megosztani kedves cikkolvasóimmal.

Nos, akkor nézzük lépésről, lépésre

  1. lépés: Mielőtt bármit is kennél az arcodra, alaposan mosd meg hideg vízzel! Ezzel felfrissíted arcbőrödet és a szem alatti karikák is elhalványodnak.
  2. lépés: A hideg víz után jöhet az arclemosó tej. A legjobb arclemosó tej a Garnier Essentials száraz és érzékeny bőrre. Finoman távolítja el a szennyeződéseket és krémes állaga révén hidratál. Nekem ez vált be és az ára is kedvező. Ha jól belemasszíroztad a bőrödbe, vattakorong segítségével töröld át az arcodat!
  3. lépés: Jöhet is a smink. Ha karikás a szemed vagy sötét foltok vannak a szemed alatt használj korrektort!A legjobb korrektort a L’Oreál termékei között találhatod. FONTOS, hogy az arcbőrödnél 1-2 árnyalattal (maximum 2 árnyalat legyen a különbség, mert a túl világos, vagy túl sötét korrektor többet ront, mint javít) világosabb korrektort válassz! A korrektort az ujjaddal vagy ecsettel vidd fel a szemed alatti részre és gyengéden (a szemedre vigyázz) ütögesd a bőrödbe!
  4. lépés: A csábításhoz nélkülözhetetlen a gyönyörű, igéző szempár. Nincs másra szükséged, mint egy jól kihegyezett szemceruzára, esetleg szemtusra és szempillaspirálra. Húzd ki az alsó szempilláidnál a szemed! Ha kicsit bátrabb vagy, próbálkozhatsz a felső szemhéjad tussal való kihúzására, de ehhez már kicsit nagyobb gyakorlat kell.
  5. lépés: A szemceruza után használj szempillaspirált. A legjobb ha olyan spirált választasz, amely dúsítja is és hosszabbítja is a pillákat. Szintén a L’Oreál termékeit ajánlanám. Végül egy leheletnyi pirosítót tegyél az arcod almácskáira!
Remélem mindenkinek sikerül elkészítenie a sminket!


K. Adrienn
http://arcápolás.repeta.hu