Haj-, szem és bőrszínhez illő smink

Aranybarna haj, mélybarna szemekkel, világos arcbőrrel vagy fekete haj, tengerkék szemekkel, kreol arcbőrszínnel. Ahány ember annyiféle variáció. A szép smink elkészítésénél nem csak a haj, a szem vagy az arcbőr színét kell figyelembe venni, hanem mind a három színt együtt. Így tudjuk igazán kiemelni különböző smink termékekkel valódi színeinket. A következőkben Te is megtudhatod, hogy milyen smink illik igazán hozzád!

Fekete haj, kék szemek, világos arcbőr

A világos arcbőrödhöz használj színezett hidratáló arckrémet! Ha mégis alapozó párti vagy, akkor nagyon vékony rétegben vidd fel az arcodra, hogy ne legyen maszkhatású a világos bőrön! Az alapozást mindig a szemek kihangsúlyozása követi. A kék, illetve hasonló árnyalatú szemszínnél a natúr színek használata ajánlott. Kék szemhez illő színárnyalatok például a világosszürke, a türkiz, a világos rózsaszín, a levendula, a mályva, az acélszürke, a barnás színek, a pezsgőszín, a lila, a fekete, a padlizsán, a zafírkék stb. Ha ilyen színárnyalatú szemhéjpúder használatával nem ronthatsz el semmit! A szem kontúrozásához mindig sötét színeket használj! A sötét kontúrozással és a fent említett színekkel nem csak a szemedet, hanem a fekete hajadat is jobban kiemelheted! A szemek kiemelését a szempillát átfestésével zárd! Ami még nem maradhat le az a pirosító! Rózsaszínes árnyalatú pirosítót használj, hiszen ez a legszebb a világos, hamvas arcbőrhöz! Keveset használj belőle, mert a cél, hogy az arc üde hatású legyen! A smink utolsó lépése a száj kiemelése. Ha nagyon erősre festetted a szemed, akkor az ajkak mindenképpen világosabbak legyenek! A fekete hajhoz és a világos arcbőrhöz pedig kiváló egy leheletnyi szájfény.

Barna haj, barna szem, világos arcbőr

Talán ez a színkombináció a leggyakoribb. A világos arcbőrre használj színezett hidratáló krémet vagy könnyű alapozót! A barna szem minden árnyalata melegséget és kedvességet sugárzik. A szem sminkelésénél az a cél, hogy ezt a „melegséget”, a barna szem egyszerű szépségét fokozzuk, kiemeljük. A barna szemszín minden árnyalatához illik például a csokoládébarna, a karamell, a türkiz, az orgona, a mályva, a lila, a rózsaszín stb. A szemek kiemelésénél a belső szemzugba világosabb színeket, míg a szem sarka felé sötétebb szemhéjpúdert használj! A szempillaspirál és a szemceruza lehetőleg fekete legyen, mert ez illik leginkább a barna színekhez! A pirosítók közül rózsás árnyalatút válassz! Ha szemeid nem emelted ki túl erősen, akkor vöröses rúzst vagy szájfény is használhatsz, ha viszont sötétre húztad ki a szemeidet, akkor egy világos színű szájfény a leghatásosabb!

Barna haj, sötétbarna szem, kreol arcbőr

Ha ilyen a típusod, akkor ugyanazok a színek állnak jól, mint az előző színkombinációba tartozóknak. Ami még nagyon jól áll neked, az az arany! Alapozóban, púderben, szemhéjpúderben a legjobb színválasztás! Ebbe a színkombinációba tartozik például Eva Longoria! A http://www.www.arcapolas.info/eva_longoria_sminkje -on részletesen elolvashatod, hogyan is készül a színésznő sminkje!

Szőke haj, kék vagy zöld szem, világos arcbőr

Ha szükséges, használj könnyű alapozót vagy színezett hidratáló arckrémet! A pirosító itt is világos, rózsaszínes legyen! A kék szemhez illő színekről fentebb olvashatsz! A zöld szemhez leginkább a lila árnyalatai és feketés, szürkés szín áll jól. A szőke hajat a kicsit sötétebb szemfestéssel emelheted ki igazán! A fekete szemceruza és szempillaspirál szinte kötelező nálad! A rózsaszín szájfény mutat rajtad a legjobban!

Vörös haj, kék szem, nagyon világos arcbőr

A nagyon világos arcbőrnél leheletnyi világos alapozót vagy púdert használj! A kék szemhez illő színekkel fesd ki a szemhéjadat! A vörös haj kiemeléséhez a legjobb szín a zöld, a türkiz vagy a szürkés árnyalatok. A pirosító vásárlásánál vagy barackos, vagy rózsaszínes árnyalatot válassz! Az ajkaidra barack, arany, barnás vagy vöröses rúzst vagy szájfényt használj!