Iskolai smink

Hétköznap reggel, amikor a suliba készülünk, nem sok időnk marad az arcunk ápolására, egy szép smink elkészítésére. Pedig ha ügyesek vagyunk, pár perc alatt „feldobhatunk” magunkra egy szuper jó sminket. Ha Te sem szeretsz korán kelni, de mégis a legjobban szeretnél kinézni a suliban és így talán meghódítani az évfolyam leghelyesebb srácát, akkor az alábbiak nagy segítséget jelenthetnek neked ezek megvalósításában.

Az iskolai sminknél a cél a természetesség, mivel sok tanárnak nem tetszik, ha valakinek például ki van festve a szeme. Biztosan te is hallottad már, ahogyan egyik osztálytársnődnek vagy éppen neked vetette a szemedre egy pedagógus, hogy: „Tölthetnél annyi időt a tanulásra, mint amennyit sminkelgeted magad!” Akár kaptál már ilyen megjegyzéseket, akár nem, egyáltalán nem kell lemondanod a sminkről, a lényeg, hogy úgy készítsd el a sminkedet, hogy szinte láthatatlan legyen, de mégis csodásan nézz ki.

Na de hogyan is készítsek ilyen sminket? Nem is gondolnád, milyen egyszerűen. Nincs másra szükséged, mint egy kevéske könnyű alapozóra, ha karikás szemed van, egy kevés korrektorra, világos színű szemhéjpúderre, egy szempillaspirálra és egy színtelen szájfényre vagy ajakbalzsamra. Még mielőtt felviszed az alapozód, alaposan tisztítsd meg az arcbőrödet! Erre a legalkalmasabb az arclemosó tej. Ma már rengeteg arclemosó termék közül válogathatsz, amely minden bőrtípusnak megfelelő. A legjobb arclemosót a L’Oreál és a Garnier termékei között találhatod meg. Az arclemosó után használhatsz arclemosó tonikot is. Ezután, ha szoktál, vigyél fel arcodra kevés hidratáló arckrémet! A hidratáló arckrém beszívódása után, következhet az arcbőröd színével megegyező árnyalatú alapozó. Az alapozót nagyon vékony, leheletnyi vékony rétegben vidd fel az arcbőrödre, ugyanis ahogyan fent olvashattad, ennél a sminknél a természetesség a lényeg és hogy szinte láthatatlan legyen! Az alapozót legkönnyebben az ujjaiddal oszlathatod el! Ha sötét, karikás a szemed, akkor az eltüntetésére a korrektor a legjobb mód. A korrektort mindig az alapozó felvitele előtt vidd fel a szemeid alá! A szemhéjpúder világos, természetes színű legyen, kerüld a túl erős, kirívó színárnyalatokat! Ebből is nagyon keveset használj! Következő lépésként volumennövelő szempillaspirállal fest át az alsó és a felső szempilláidat! Az utolsó lépés az ajkak kiemelése. Nagyon természetes hatásúak az ajakbalzsamok. Nem csak ápolják, táplálják az ajkakat, hanem természetes színűek és kellemes ízük is van. Ha viszont kicsit jobban szeretnéd kiemelni az ajkaidat, akkor szájfényt használj! Színtelen vagy világos árnyalatú szájfényt válassz!
 
Ez az egyszerű és természetes smink pár perc alatt elkészíthető és már lehet is indulni a suliba! Érezd magad szépnek és hódíts a szünetekben!