Hogyan fessek magamnak szép, íves tusvonalat?

Újra divat a tusvonal! Régen Marilyn Monroe hozta divatba, most pedig újra hódít a fekete, vastagon rajzolt tusvonal. Nem könnyű szépre és ívesre meghúzni, igen sok gyakorlást igényel. Még a sminkmestereknek is nehézséget okoz néha.
A smink elkészítésénél a legfontosabb, hogy minőségi tust vásárolj. A legkönnyebben az olyan tussal tudsz dolgozni, ami kis tubusban van, és a filctollhoz hasonlít. Mielőtt használnád a tust, szemhéjadra vigyél fel kevés korrektort! Ez lesz a sminked alapja. Majd vigyél fel bézs, vagy valamilyen világos színű szemhéjpúdert! Szemceruzával húzz egy vonalat a szemhéjadra, így könnyen átfestheted tussal ezt a vonalat, így 100%, hogy nem rontod el!


A szemceruza mindig legyen kihegyezve! Jöhet a tus! Húzd át az előzőleg már rajzolt vonalat a fekete tussal, olyan vastagra, ahogyan neked tetszik! Ha lecsukod a szemed és az ujjaddal a külső szemsarkadnál kicsit meghúzod a szemhéjad, akkor könnyebben készíthetsz egyenes vonalat. Arra figyelj, hogy a belső szemhéjadnál ne legyen túl vastag a vonal! Ha cicás szemet szeretnél, a tusvonal végét kicsit hosszítsd meg, de ne túlságosan! A „tusvonalas” smink nélkülözhetetlen eszköze a szempillaspirál! Fesd át a pilláid dúsító és hosszabbító szempillaspirállal! Ez a cicás, igéző tekintet titka!

Az alábbi oldalon találsz egy videót, amely segítségével még egyszerűbben megtanulhatod a tus használatát:

K. Adrienn
http://arcápolás.repeta.hu