Karácsonyi smink

Az év legszebb ünnepe a Karácsony. A tájat elfedi a csillogó hó, a házakba melegség és szeretet költözik. Nincs is szebb, amikor a család egy téli estén összeül, és meghitten ünnepel. Ilyenkor mindannyian próbálunk a legszebben kinézni. Felvesszük a legszebb ruhánkat, kicsinosítjuk magunkat. A szép ruha mellé pedig illik egy szuper sminket elkészítenünk. Ha nem szeretnél sminkeshez menni, akkor Te magad is könnyen elkészítheted az alábbi karácsonyi sminket!
A Karácsony színei a piros, a zöld, az arany és az ezüst. Tehát a sminkben ezeket a színeket a legjobb alkalmazni. Ami még fontos, hogy a karácsonyi smink legyen csillogó, mivel ez egy ünnepi make up.

Most pedig nézzük meg lépésről-lépésre, hogy hogyan készítheted el karácsonyi make up-odat:

  1. A tisztítás a szép smink legelső lépése. Soha ne feledkezz el az arcbőr alapos tisztításáról! Használj hidratáló arclemosó tejet és tonikot! A Garnier arclemosója az egyik legjobb!
  2. A második lépés, ami szintén fontos nem csak a sminkhez, hanem az arcápolásban is: a hidratálás. A jó smink alapja a szép bőr. Mindig használj vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, hidratáló és tápláló arckrémet!
  3. Az arckrém felszívódása után jöhet az alapozás. Az alapozót a legkönnyebben az ujjaiddal tudod eldolgozni, de a legszebben ecsettel. Ha az ecset mellett döntesz, csak jó minőségűt válassz!
  4. Az alapozót kis mennyiségben vidd fel az arcodra és a nyakadra, valamint mélyen dekoltált felső esetében a dekoltázsodra is!
  5. Az alapozót fixáld le por állagú púderrel! Így sokkal tartósabb lesz a sminket, egy egész napot ki fog bírni.
  6. A szemek hangsúlyozása a következő lépés. A fent említett színek közül válassz kettőt! Ha például az arany színt választottad, akkor a következő módon fesd ki a szemeidet: a belső szemzugodba egy kevés fehér színű szemhéjpúder vigyél fel! A fehér szín optikailag nagyítja a szemeket és „kinyitja” a tekintetet. A szemhéjad többi részére vidd fel az aranyi színű szemhéjpúdert! A szemöldököd alá gyöngyházfényű, csillogó szemhéjárnyékolót vigyél fel! Ha nincs ilyened, akkor testcsillámmal fesd át ezt a részt! A lényeg, hogy csillogjon. A szemhéjad külső részére nagyon kevés mennyiségű fekete szemhéjpúdert vigyél fel, ezzel drámai hatást érhetsz el! Az alsó szempillák tövébe húzz barna szemceruzával egy vonalat! Azért barnát és nem feketét, mert a barna jobban illik az arany színhez. A szempillákat fekete szempillaspirállal fesd át! Ha előtte használsz szempillagöndörítőt, akkor még íveltebb pillák tulajdonosa lehetsz!
  7. A karácsonyi smink nélkülözhetetlen eszköze a pirosító. Ha a pirosítót összekevered egy kevés csillámporral, akkor nem csak a szemed, hanem az arcod is csillogni fog. Viszont vigyázz, ne ess túlzásba, a kevesebb néha több! A pirosítót leheletnyi vékony rétegben vidd fel az arcod almácskáira!
  8. A make up befejezéseképpen színtelen szájfénnyel varázsold szebbé az ajkaidat!