Karikás szemek

Átbulizott éjszakák, kialvatlanság és máris megjelennek a szem alatti karikák. Van, akinél viszont genetikai oka van a sötét karikáknak, tehát öröklött. A kor haladtával a szem alatti bőr egyre vékonyabbá válik, jobban látszanak a hajszálerek, ettől látjuk kékes színűnek a bőrt.
A sötét karikák halványítására az egyik legjobb megoldás a korrektor. Az arcbőrünk színétől egy árnyalattal világosabb korrektort válasszunk! A színválasztás nagyon fontos, mert a túl sötét vagy túl világos korrektor nem szép! A korrektor alá felvihetünk egy kis hidratáló krémet is! Arra viszont figyeljünk, hogy ne vigyünk fel túl sok korrektort, mert többet ronthat, mint javít!

Jó megoldás még, ha reggel hideg vízzel megmossuk a szemünket! Felfrissül és feszesebb lesz az arcbőr, valamint a karikák is sokat halványodnak!

Az ápoló szemránckrémek is hatásosak a sötét karikákra. Olyat válasszunk, amely sok vitamint tartalmaz és hidratáló, feszesítő! Táplálja a szem alatti bőrt és jelentősen csökkenti a karikákat! Ne használjunk túl sokat belőle, elég vékony rétegben felvinni a szem alá!


K. Adrienn
http://arcápolás.repeta.hu