Könnyű nyári smink

Itt a nyár! Végre felvehetjük a legdivatosabb ruhánkat és élvezhetjük a hatalmas bulikat. A szép ruha mellé nem hiányozhat a tökéletes nyári smink. Elő a sminkcuccokkal!
Minden sminknél nélkülözhetetlen az alapozó. Amikor alapozót vásárolsz, ügyelj rá, hogy a bőröd színével azonos alapozót válassz! A legjobbak a folyékony állagúak! Az alapozót pöttyökben vidd fel az arcod több részére: homlokodra, orrodra, arcocskáidra, álladra! A nyakadat soha ne hagyd ki, mert maszkszerű lesz a sminket! Az alapozót dolgozd el alaposan, vigyázz rá, hogy ne legyen foltos és mindig vékony rétegben kerüljön az arcodra! Ha készen vagy az alapozással, vékony rétegben vigyél fel az arcodra fixáló, por állagú púdert, ezzel tartósabb lesz a smink!

Jöhet a szemfestés! Az idei év nagy divatszínei a lila, a zöld, a barna árnyalatai és az arany. A szem kiemeléséhez szükséged van egy világosabb és egy sötétebb színre. Például világos rózsaszín és sötétebb rózsaszín, esetleg pink. A világosabb szín mindig a belső szemzug környékre kerüljön, míg a sötétebb a szemhéj külső részére! Próbáld „összemosni” a színeket, hogy ne legyen nagy a kontraszt a két szín között, így természetes hatást érsz el!

A szemed alsó peremét fekete vagy sötétbarna szemceruzával emeld ki! Ha vagányabb hatást szeretnél elérni vastagabban is kihúzhatod. Ha a természetességet kedveled vagy nem szereted az éles kontúrvonalat, fülpiszkálóval satírozd el a vonalat, vigyázva a szemedre!

Ha üde arcbőrt szeretnél, használj pirosítót! Keveset használj belőle, mert a túl sok pirosító nem szép!

Szempillaspirállal fesd át a pilláid!

Végül ajkaidat fesd át színtelen szájfénnyel!


K. Adrienn
http://arcápolás.repeta.hu