Marilyn Monroe

Szép arc, aranyló hajkorona, gyönyörű hang…Ezekkel a kifejezésekkel jellemezhetnék leginkább az amerikai énekesnőt Marilyn Monroe-t. Nem csupán énekesnő, hanem színésznő és igazi szexszimbólum is volt.
1926. június 1-jén született Los Angelesben. 1944-től számítható nagy sikerű pályafutása, amikor egy hadigyárban dolgozott betanított munkásként, ahol egy fotós fedezte fel. Ettől kezdve modellként élte az életét.

Norma Jeane Mortensen volt a születési neve, amelyet az 1948-as évben változtatott Marilyn Monroe-ra. Ugyanebben az évben festette szőkére a haját, amely a védjegyévé vált.

Feltűnő szőke hajával és óriási kisugárzásával férfiak millióinak szívét ejtette rabul. Első ismertebb filmje az Aszfaltdzsungel volt, de igazán nagy sikereket és hírnevet a Niagarával szerzett.

1962. augusztus 5-én hunyt el. Sokan öngyilkosságra gyanakodtak, de bizonyítékok állítják, hogy gyilkosság történt.

Marilyn Monroe és élete, képei mai napig újra és újra feltűnik például egy fotózáson, az interneten vagy egy magazinban. Sok nő példaképe és akadnak, akik öltözékükben, hajviseletükben vagy sminkben próbálnak hasonlítani a hírességre.

Újra divatba jött a vastag, ívelt tusvonal, amely a legjobban jellemezte Marilyn Monroe sminkjét. A tusvonal emeli ki és hangsúlyozza legjobban a szem formáját és színét. Eleganciát és dívaságot sugall. Marilyn dús ajkait, pezsdítő vörös színnel emelte ki. Arca porcelánszínű volt. Szemöldöke pedig kellemes barna árnyalatú, ívelt vonalú.

A képekről igazán egyszerűnek tűnik elkészíteni a híresség sminkjét, de valójában nagyon ügyes kezek és gyakorlat szükséges hozzá. A tusvonal használata főleg az, ami kézügyességet és gyakorlatot követel, ugyanis a tusvonalnak szabályosnak, egyenesnek és íveltnek kell lennie. Az igazi dívás sminkhez a vörös rúzs sem hiányozhat, de ennél sem mindegy hogyan használjuk. A vörös rúzs leginkább a dús ajkakon mutat jól, illetve a fehér fogsor sem hátrány.

Nézzük hát, hogyan is készíthetjük el Marilyn Monroe dívás sminkjét:

A smink felvitele előtt mindenképpen tisztítsuk meg az arcbőrünket, majd hidratáló krémmel kenjük be! Az aloe vera-s és az érzékeny bőrre készített arckrémek a legjobbak. A hidratáló arckrém beszívódása után jöhet az alapozás. Sokan ott követik el a legnagyobb hibát, hogy minőségben és színárnyalatban nem megfelelő alapozót használnak. A nem megfelelően megválasztott alapozó teljesen elronthatja a szép sminket is. Ami a legfontosabb, hogy mindig a bőrszínünkhöz illő alapozót vásároljunk! Alapozókból is több félét választhatunk: krémes, folyékony állagú, por állagú és kompakt. Mindegy melyikkel dolgozunk, a lényeg, hogy jó minőségű és könnyen felvihető legyen. Az alapozót kevés mennyiségbe vigyük fel arcunkra, nyakunkra, illetve dekoltázsunkra, ha kivágott ruhát veszünk fel! Alaposan dolgozzuk el, ne maradjanak alapozó foltok! Akkor dolgoztunk jól, ha nem vagy csak kicsit látszódik, hogy alapozó van rajtunk. Várjunk pár percet, míg beszívódik az alapozó! Ha valaki nem szereti az alapozót, bőrszínével megegyező por állagú púdert is használhat helyette, amelyet ecsettel vihet fel arcára a legkönnyebben. A szem hangsúlyozása és kiemelése a következő lépés. A szemhéjra vigyünk fel kevés korrektor és dolgozzuk el egészen a szemöldök alá! Barack, krém, gyöngyház vagy bézs színű szemhéjpúdert vigyünk fel a szemhéjunkra, a szemöldök alá pedig egy kis csillogó gyöngyházszínűt! Jöhet a vastagon húzott tusvonal. Ha nem vagyunk túl gyakorlottak a vonalhúzásban, szemceruzával rajzoljuk meg először a vonalat! Ha sikerült megrajzolni, tussal húzzuk át! Ahogyan Marilyn, mi is húzzuk tovább egy kicsit a vonalat, hogy cicás szemeket kapjunk! Vigyázzunk arra, hogy mind a két szemünknél ugyanolyan vastag legyen a vonal és a vonal vége is hasonló vonalú legyen! A csábító tekintet eléréséhez szükség van szempillagöndörítésre. Az ívelt felső és csak is a felső pillákat fessük át dúsító és hosszabbító szempillaspirállal! Marilyn Monroe-hoz hasonlóan szemöldökünket barna szemhéjpúderrel emeljük ki és szemöldökfésűvel fésüljük át! Végül az ajkakat rúzsozzuk át! Vörös, feltűnő színű rúzst vigyünk fel ajkainkra! Ha szeretjük a csillogást, egy kis szájfénnyel emeljük ki ajkainkat!

Amint azt a képeken is láthatjuk, Marilyn Monroe-nak a bal orcáján található egy kis anyajegy. Ha 100% Monroe stílust szeretnénk, rajzoljunk egyet mi is!

Ha mégsem sikerült a fentiek alapján elkészíteni a sminket, az alábbi videó segítségével biztos a siker:

Get the Flash Player to see this player.