Mi is a botox?

Az évek múlásával arcunkon egyre több szarkaláb, ránc jelenik meg. A mély barázdák nők millióinak napjait keserítik meg. A ráncok az idő múlását jelzik, amely nem kellemes érzés.

Ma már nagyon sok ránctalanító termék kapható a boltokban, amelyek között igen sok a hatásos. Ha viszont valaki jobban megengedheti magának, választhatja a plasztikai kezeléseket.

Nagyon sokan választják manapság a botox kezeléseket. Igazi fegyver a mimikai ráncok ellen.

Hogyan is zajlik egy ilyen kezelés? Egy nagyon vékony tű segítségével botulinum toxin-t adagolnak az izomban kis mennyiségben. Ez gyengíti a mimikai izmokat. A bőrfelülettől függően 5-15 tűszúrásra is szükség lehet. A tűszúrások minimális kellemetlenséggel járnak és csak pár másodpercig tartanak. A tűszúrás helyén egy nagyon kicsi piros pont látszódik majd, ezek viszont hamar eltűnnek. Előfordulhat, hogy az orvos egy kis eret megszúr a tűvel, ami kis kékes foltok okozhat, de ez is hamar, körülbelül 5-10 nap alatt felszívódik. Addig is korrektorral, sminkkel halványítható. A kezelést követő 48 órán keresztül nem szabad az arcot masszírozni.

A botulinum toxin nagy mennyiségben méreg, de kis mennyiségben nagyon hasznos. A botox-szal az izmok húzása gyengül, a felettük lévő bőr teljesen kisimul. Tehát az izomfunkció kiiktatásával a ráncok okát szüneti meg. A botox tartóssága nem örök, a kezeléseket 6-10 hónap múlva meg kell ismételni. Idővel hosszabb lesz a tartóssága, akár 2 évig is ráncmentes lehet a bőrünk.

Mire jó még a botox? Napjainkban egyre többen kérik a kezelést kórós izzadás miatt. Ennél az eljárásnál a verejtékmirigyeket stimuláló idegeket bénítják, valamint a verejtékmirigyek kiengedő izomzatának működését korlátozzák. A kezelés nagyon hatásos és általában elég egy évben egyszer elvégeztetni. A hónaljon, a tenyéren és a lábon is elvégeztethető. Tehát ha túlzott a verejtékezés, kiváló kezelés erre a botox.

Egy jól kiválasztott plasztikai orvossal és a botox-szal szép eredményeket érhetünk el.


K. Adrienn
http://arcápolás.repeta.hu