Smink fotózásra

Az újságok, internetes oldalak címlapján ránk tekintő modellek arcbőre és sminkje mindig tökéletes. Na de mitől is? Egyrészt a photoshopnak köszönhetően, másrészt pedig a jól elkészített sminknek. Tehát egy jó címlapfotóhoz nélkülözhetetlen a szép smink. Persze nem kell modellnek és retusáló művésznek lennünk ahhoz, hogy tökéletes képek készülhessenek rólunk. Még profi fényképezőgépre és egyéb berendezésre sincs szükségünk.

Egy egyszerű fényképezőgép, egy jó környezet és pár darab sminkeszköz kell csupán. A fotózáshoz elkészített smink mindig eltér a megszokottól. Az eltérés pedig a sminkcuccok mennyiségében mérhető. Mivel egy pl. szobában készített képhez vaku szükséges, ezért nagyobb mennyiségű sminket kell használnunk, hogy jól látszódjon majd az elkészült remekművön.

Hogyan is készíthetsz egy szuper sminket fotózáshoz?

Legelőször is gyümölcs vagy növényi kivonatos arclemosó tejjel tisztítsd meg az arcbőröd egész felületét! A hidratált arcbőr a tökéletes sminkhez nem hiányozhat. Arcbőröd típusához megfelelő hidratáló, tápláló arckrémmel kend be az arcbőrödet! Várj körülbelül öt percet, amíg az arckrém beszívódik, majd vedd elő az alapozódat! Az arcbőröd színével megegyező árnyalatú alapozó legyen folyékony állagú, mivel ezzel tudsz a legjobban dolgozni! Ha még jobb eredményt szeretnél elérni, az alapozót jó minőségű ecsettel dolgozd el! Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem megfelelő ecsetet választanak, ha sokat sminkelsz érdemes a legjobb minőségűt megvenni. Igaz, árban kisebb-nagyobb eltérések lehetnek, de megéri. Ha egy kozmetikai, sminkes üzletbe elmész, szívesen segítenek kiválasztani a számodra megfelelő ecseteket. Egy borsószemnyi alapozót vigyél fel a kézfejedre, majd innen vidd fel ecsettel az arcodra! Az arcbőröd minden részére kerüljön belőle, valamit a nyakadra is, és ha kivágott ruhában fényképeznek, akkor a dekoltázsodra is! Erre a fényképezős sminkre most nem érvényes az a szabály, hogy a kevesebb néha több. Itt igenis sok alapozót kell használni! Persze nem annyit, hogy potyogjon az arcodról, csak egy kicsit többet, mint amennyit a hétköznapokban használsz! Az alapozó után jöhet a púder. A púder lehet kőpúder is, vagy por állagú. Kerek, nagy ecsettel vigyél fel belőle az alapozóra! Mint az alapozónál, belőle is többet felvihetsz nyugodtan, mivel ez nem utcára, csupán fényképekhez készül. A púderből a nyakadra is és a dekoltázsodra is kerüljön! A púder azért szükséges, mert fixálja az alapozót, egyenletesebb arcbőrt biztosít és sokkal tartósabb lesz tőle a sminked! A következő lépés a szemek kiemelése. Lehetőleg sötét, erős színekkel dolgozz, a fényképen úgyis halványabbnak fog látszódni! A füstös szem sminkje vagy a lilás árnyalatok használata kiváló ehhez a sminkhez. Akármilyen színeket is használsz, fontos, hogy kontrasztos legyen, tehát a belső szemzugnál világosabb, a szemhéjad külső felén pedig sötétebb színeket alkalmazz! A fekete kontúrvonalakkal csábos tekintetet varázsolhatsz magadnak! Az általad választott színekből szintén nagyobb mennyiséget használj! A szemeid kiemelését fokozhatod még műszempillával is. A műszempilla és egy jó minőségű volumennövelő szempillaspirál nagyon szépen kiemeli a szemek alakját, formáját. A pirosítót se hagyd ki! Pirosítóból is lehet sötétebb árnyalatot használnod. Az arcod almácskáira vigyél fel belőle egy kicsivel többet, mint amennyit az utcára szoktál használni! Az ajkak kiemelése következik. Ha a szemeidet nagyon erősen emelted ki, akkor érdemes világos színű szájfényt vagy rúzst használnod, ha nem túl erős lett a szemed sminkje, akkor lehet sötétebb színt felvinni az ajakaidra! Ha rúzst választasz, akkor is jó, ha egy kevéske szájfényt viszel még a rúzsra, mert a fényképen teltebbnek látszódnak az ajkaid.

Ilyen egyszerű a fotózáshoz illő smink. Gyorsan, percek alatt elkészíthető. Ha készen vagy a sminkkel, akkor már csak egy jó kis frizura, egy dögös ruha és egy világos, színes helyszín kell és indulhat a fényképek készítése.