Neked milyen a szemformád?

Sminkelj így!

Távol ülő, közel ülő … Mindenkinek más-más a szemformája. Könnyű smink trükkökkel változtathatunk szemünk formáján. Kukkants bele a tükrödbe és vizsgáld meg, hogy milyen szemeid vannak.

Távol ülő szemek

Ha két szemed között akkora a hely, hogy odaférne még egy szem, akkor Te a távol ülő szeműek csoportjába tartozol. Sminkelésnél az a célunk, hogy a két szemet optikailag közelebb varázsoljuk egymáshoz. A szemhéjadat mindenütt egy színűre fesd, tehát kerüld a világos, majd sötét átmenetű sminket!

Közel ülő szemek

A távol ülő szemek ellenkezője, tehát a két szem közel van egymáshoz. Ebben az esetben a szemek optikailag történő „széthúzása”a cél. A belső szemzugba világos színű, míg a külső szemzugba sötét színű szemhéjpúdert használj! A két színt alaposan dolgozd össze, így elkerülöd az éles kontrasztot!

Mélyen ülő szemek

Ahogyan a nevében is benne van, az ilyen szem mélyen ül, „beesett”. A lényeg, hogy kiemeljük. A szemhéjadra világos vagy fényes színt tegyél! A kiemelkedő szemöldökcsontot pedig sötét árnyalatú szemhéjpúderrel tompítsd!

Kerek szem

Formája kerek, ahogyan a neve is elárulja. Világos és sötét árnyalatú színt is használhatsz, de a legjobb megoldást az ún. „füstös szem” festése jelenti. Fekete szemceruzával emeld ki szemeid!


K. Adrienn
http://arcápolás.repeta.hu