Szemöldökszedés

Arcunkat jelentősen meghatározza a szemöldökünk. Nem mindegy milyen a formája, vastagsága, mivel arcunkat keretezi. Ha szép, arcunkhoz illő formára szedjük szemöldökünket, kiemelhetjük szemünk szépségét. Sokan elvétjük azt a hibát, hogy otthon kísérletezünk szemöldökünk kiszedésére, pedig érdemes lenne kozmetikusunk segítségét kérni. Ha egyszer megfelelően ki van szedve, elég utána magunknak csipesszel kiszedegetni a kinövő szálakat. Ha mégis a házi szemöldökszedést válasszuk, figyeljünk a következőkre!

Az a legszebb szemöldök, amely ívelt, nem túl vastag és nem túl ritka.A szedéshez jó minőségű csipeszt használjunk! A művelet elkezdése előtt mindenképpen kenjük be a szemöldök területét hidratáló krémmel, majd várjuk pár percet, míg beszívódik! Ezzel könnyebb és kevésbé fájdalmas lesz a szemöldökszedés! A képen látható méreteknek kell megfelelnie egy tökéletes szemöldöknek! Ceruzával a legegyszerűbb ezeket a vonalakat ellenőrizni! A szálak kiszedését gyorsan végezzük, így nem érzünk nagy fájdalmat! Kutatások szerint a legjobb, ha 2 óra körül végezzük, mert ekkor a legnagyobb a fájdalomküszöbünk! H készen vagyunk a szedéssel, soha ne feledkezzünk el a fertőtlenítésről! Alkohollal vagy egyéb bőrre alkalmazható fertőtlenítőszerrel kenjük át a szemöldök területét! Fertőtlenítés után, hidratáló és nyugtató krémet vigyünk fel rá!

A szemöldök ápolása nem csak a szedését jelenti. Fontos, hogy krémmel vagy növényi olajokkal ápoljuk! A boltokban kapható szemöldökfésűvel pedig a rakoncátlan szálak is eltüntethetők. Ha szeretnénk jobban kiemelni, kenjünk rá zselét vagy fessük át szemöldökceruzával, így tökéletessé válik a szemöldökünk!


K. Adrienn
http://arcápolás.repeta.hu