Milyen smink illik a szemedhez?

Fekete, barna, kék, zöld, kékeszöld… Neked milyen színű a szemed? És tudod, hogy milyen smink illik hozzá? Ha a válaszod nem, akkor itt az ideje hogy megtudd, hogyan emeld ki a szemed színét sminkkel.

Nézzük sorban a szemszíneket

Ha barna a szemed:

A barna gyönyörű szemszín. Lehet világos tónusú, de lehet akár egészen sötét is. A barna szemhez az összes meleg szín illik. Választhatod a csokibarnát, a mogyoróbarnát, a dióbarnát vagy a karamellt, mind jól fog neked állni. A pasztellszínek és az arany árnyalatai is remek választás. A belső szemzugba mindig világos színt, míg a külső szemzugba sötét színt használj! Ha kedveled a szemceruzát, válassz sötétbarnát, vagy feketét! A dúsító, hosszabbító fekete szempillaspirál nélkülözhetetlen!

Ha kék, kékeszöld, kékesszürke a szemed:

Sok férfi kedvence a gyönyörű kék szemek… A kék szemet sok színnel könnyen kiemelheted. A natúr színek nagyon jól mutatnak neked. Válaszd a világosszürke, tengerkék, levendula, kakaóbarna, lila és fekete színeket! Nagyon jól áll neked az ún. „füstös szem”. A szemedet keretezheted fekete szemceruzával. A szempillaspirál nálad is elengedhetetlen eszköz.

Ha szürke a szemed:

Ritka, ám nagyon érdekes, szép szemszín. Neked is nagyon jól állnak a natúr színek.
A meleg és hideg színek közül is választhatsz bátran. Jó választás a lila, a kék vagy a zöld szín. A barnát viszont kerüld! A szemedet fekete szemceruzával varázsold csillogóbbá, majd szempillaspirállal fest át.

Ha nagyon sötétbarna/fekete a szemed:

A szürke szemhez hasonlóan ritka, ám nagyon szép, csillogó szemszín. Neked szinte minden szín jól áll. A feketét, mint szemhéjfestéket kerüld, viszont szemceruzában bátran alkalmazd! A világos színektől kezdve a meleg színekig, bármivel kísérletezhetsz! Fekete extra dúsító, illetve hosszabbító szempillaspirállal elragadóan szép szempárt készíthetsz!

Remélem megtaláltad a szemed színéhez leginkább illő sminket!


K. Adrienn
http://arcápolás.repeta.hu